Pao rekord: Poraz Sarajeva najteži u historiji bh. fudbala
Generacija koja je postavila rekord koji će u BiH teško bilo ko nadmašiti. Realnost fudbala u BiH je da se radi o jednim od najvećih favorita za titulu ove godine.

Niko nikada nije izgubio sa 8:0

Pao rekord: Poraz Sarajeva najteži u historiji bh. fudbala

Sarajevo je večeras na Koševu poražena od Atalante sa 8:0, što je debakl kakav ne pamte bh. klubovi kojim uopšte nije strano da se brukaju u Evropi.

Do sada su negativni rekord dijelili Sarajevo i Željezničar, koji su rezultatom 7:0 gubili od Monchengladbacha i Litexa, ali bordo tim je večeras ostao usamljen na čelu ove neslavne liste.

Da stvari budu još gore, Sarajevo je rekordni poraz doživjelo na domaćem terenu, dok su dva prethodna navedena zabilježena u Bugarskoj i Njemačkoj.

Prethodni najteži poraz Sarajeva na domaćem terenu bio je od Bešiktaša 2002. godine (0:5), a zanimljivo i tada je to bilo nakon 2:2 u prvom meču. Historija se ponovila, samo u gorem obliku.

Sarajevo je rezultatom 6:0 izgubilo od Basela, Željezničar je istim rezultatom poražen od Maccabija a od Hapoela sa 5:0, Široki Brijeg je također od Basela izgubio sa 5:0, Zrinjski je od Partizana gubio 6:1 i 5:0, a od Dudelangea 4:0...

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Gubili su naši klubovi često s visokim rezultatom, ali ovaj poraz je ipak nadmašio sve prethodne.Ono što je realnost bh. klupskog fudbala je da je isto ovo Sarajevo jedan od glavnih favorita za naslov prvaka ove sezone. Realnost je i da smo daleko od iole ozbiljnog evropskog fudbala, pogotovo od onog koji se igra u ligama petice, pa onih 2:2 u Italiji iz ove perspektive djeluje još nevjerovatnije.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

disident7
Sjetite se ovog clanka kada sljedeci put napisete "veliki derbi" "velika cetvorka" "divovi" i slicne epitete za ove jadne jednake klubove nase lige.
58 1
disident7
Sta je sada, ne hvalite Husrefa vise zar nije bio kralj prije sedam dana ?
40 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi