PAOK i Ajax u sjajnoj utakmici odigrali remi, Qarabag slavio protiv APOEL-a u gostima
PAOK nije uspio sačuvati prednost iz prvog poluvremena

Bit će zanimljivo i u uzvratnim utakmicama

PAOK i Ajax u sjajnoj utakmici odigrali remi, Qarabag slavio protiv APOEL-a u gostima

S. Pašalić, foto: EPA

PAOK je u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu prvaka ugostio na svom terenu Ajax i odigrao remi rezultatom 2:2.

Utakmica nije krenula dobro po domaće nkon što je u 10. minuti Hakim Ziyech sjajno izveo slobodan udarac i pogodio za vodstvo Ajaxa od 1:0.

Grci su nakon primljenog gola ipak zaigrali malo bolje i u 32. minuti stigli do izjednačenja kada je nakon jedne kontre Giannoulis asistirao za Akpoma koji postiže gol za izjednačenje.

Ubrzo je uslijedio i potpuni preokret PAOK-a kada je u 39. minuti nakon ubačaja Biseswara, Matos glavom poslao loptu u mrežu za 2:1.

Ajax je u drugom poluvremenu krenuo po izjednačenje i došao do njega u 57. minuti kada je jedna igrač PAOK-a pokušao izbiti loptu iz svog peterca, a ona je pogodila Klaasa Jana Huntelara i odbila se u mrežu za 2:2.

Holanđani su nakon toga bili nešto bolji na terenu, a Huntelar je u 80. minuti imao dobru priliku da donese vodstvo Ajaxu, ali je njegov šut golman PAOK-a odbranio, a na kraju je završilo 2:2.

Qarabag je u drugoj utakmici savladao kiparski APOEL u gostima sa 2:1. Domaći su bili blagi favoriti i napadali su veći dio utakmice, ali je Qarabag u 54. minuti ipak stigao do vodstva nakon jedne kontre kada je Emreli pogodio za 1:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U 69. minuti gosti su potvrdili pobjedu kada je Zoubir sjajnim potezima izbacio nekoliko igrača APOEL-a i asistirao za Gueyea koji postiže gol za 2:0.

Kada se činilo da će utakmica završiti ovim rezultatom, APOEL je u 95. minuti izveo korner, a Merkis je pogodio za konačnih 2:1 i ostavio Kiprane u igri za prolazak dalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi