Paolo Guerrero podivljao nakon što mu je pukla arkada, sada mu prijeti suspenzija
Foto: Screenshot

Iskusni napadač u problemima

Paolo Guerrero podivljao nakon što mu je pukla arkada, sada mu prijeti suspenzija

Iskusni peruanski napadač Paulo Guerrero se prošlog ljeta pridružio brazilskom Internacionalu i od tada, uz pokoji problem u koji upadne, igra poprilično dobro.

Sinoć je međutim izazvao incident zbog kojeg bi, kako pišu brazilski mediji, mogao zaraditi žestoku suspenziju.

Guerrero je u jednom vazdušnom duelu u finišu prvog dijela meča između Flamenga i Internacionala dobio udarac u glavu.

Iako se činilo da ga je protivnik slučajno udario glavom, Guerrero je podivljao i tražio da se start nakon kojeg mu je pukla arkada sankcioniše.

Počeo je međutim vrijeđati sudije i udarati u reklame pored terena, pa ga je sudija poslao u svlačionicu.

Bio je to drugi crveni karton za ekipu Internacionala koja je na kraju na Maracani upisala poraz rezultatom 1:3.

Sudija ovog meča je u sapisniku zabilježio sljedeće: "Paolo Guerrero je isključen zbog uvrede četvrtog sudije Maciela Rocha, uz podizanje srednjeg prsta izgovarao je riječi: J**i se, j**i se. Zatim se okrenuo prema meni, udario u reklamu, u pod i izgovorio riječi: J**i se, j**i se. Bilo je potrebno da ga smire njegovi saigrači kako bi napustio teren".

Upravo zbog onoga što je u svom zapisniku naveo sudija Luiz Flavio de Oliveira iskusni Paolo Guerrero, nekadašnji fudbaler Bayerna i HSV-a, bi mogao dobiti žestoku suspenziju. Ipak, o istoj se tek treba odlučiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti