Papastathopoulos: Treba nam pomoć publike da pobijedimo BiH

Grčki defanzivac o predstojećim susretima

Papastathopoulos: Treba nam pomoć publike da pobijedimo BiH

Utakmica naše reprezentacije sa Grčkom je sve bliže, a u oba tabora se najavljuje otvorena igra. Reprezentacija Grčke važi za blagog favorita, a prema njihovim najavama sve osim tri boda je neuspjeh.

Svoju izjavu pred današnji trening dao je i Sokratis Papastathopoulos, defanzivac našeg protivnika u kvalifikacijama i igrač Werdera iz Bremena.

 

"Mislim da utakmica pred nama nije najvažnija utakmica. Moramo odigrati dobro u cijelim kvalifikacijama, a ne samo u jednoj utakmici. Protivnike posmatramo odvojeno, ali želimo svih šest bodova. Sliku koju imamo o protivnicima je jako dobra, selektor nam daje dosta informacija i smatram da smo u dobroj formi i da smo bolji", kazao je mladi defanzivac osvrnuvši se na probleme sa sastavom koje ima Fernando Santos:

 

"Ovi problemi nam ne dopuštaju da u potpunosti pokažemo svoje sposobnosti kao ekipa. Ipak, kao porodica smo i želimo da slavimo u obje utakmice".

 

Za kraj, Papastathopoulos je pozvao navijače da napune tribine Karaiskaki stadiona u petak protiv naše reprezentacije.

 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Kada reprezentacija igra, stadion mora biti pun. U prošlom susretu, atmosfera je bila odlična, a u petak će nam trebati pomoć publike da ostvarimo naš cilj", zaključio je grčki reprezentativac.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti