Pape zna gdje je PSG pogriješio

Smatra da su trebali dovesti Higuaina

Pape zna gdje je PSG pogriješio

E. Škorić

PSG je ostao bez Zlatana Ibrahimovića i nekadašnji selektor bh. nogometne reprezentacije Safet Sušić smatra da klub nije doveo pravu zamjenu.

Sušić je za France Football komentarisao meč PSG-a i Arsenala, u kojem su Topnici uspjeli golom Alexisa Sancheza doći do boda, premda su domaći prethodno imali mnoge šanse, ali Edinson Cavani nije bio raspoložen.

""PSG je zaslužio pobjedu, ali nedostajalo je koncentracije u završnici. Cavani i Di Maria su promašili previše šansi da bi se očekivala pobjeda. Ne mislim da je Cavaniju problem nedostatak samopouzdanja, on se jako puno troši u defenzivnim zadacima, pa mu često nedostaje snage i koncentracije pred golom", rekao je Sušić.

Smatra da je PSG trebao da dovede Gonzala Higuaina nakon što je bilo poznato da Ibra odlazi.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Iznenađen sam da PSG nije tragao za pravom zamjenom za Ibrahimovića. Iako ni on nije uvijek bio na nivou u Ligi prvaka, mnogo je značio za momčad. Higuain bi bio sjajan izbor, jer ekipi nedostaje golgeter koji može postići 25 golova u sezoni. Zato ne mislim da Lucas, Di Maria, Cavani i Jesé mogu nadomjestiti odlazak Ibrahimovića", dodaje Pape.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi