Pardew: Zaha je zamalo propao na Old Traffordu

Menadžer Crystal Palacea

Pardew: Zaha je zamalo propao na Old Traffordu

Menadžer Crystal Palacea Alan Pardew je u izjavi za britanske medije prokomentarisao svog ponajboljeg igrača Wilfrieda Zahu.

Mladi fudbaler je u januaru 2013. godine prešao u United iz Crystal Palacea, koji je tada bio drugoligaš. Dolazak u veliki klub nije ispunio očekivanja mladog Zahe, a o tome je govorio i Pardew.

"United je rizikovao kada ga je dovodio, jer Zaha do tada nikada nije igrao na nivou Premier lige. Možda mu je trebala godina u Premiershipu da bi se navikao, ali u Unitedu nikako nije dobijao šansu", rekao je Pardew, i dodao:

"Na Old Traffordu je zamalo propao. Nije se uspio izboriti u velikom klubu, pa smo ga odlučili vratiti u klub. Wilfried je napravio mnogo dobrih stvari u Palaceu i jedan je od naših glavnih igrača".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije