Sako novi igrač Crystal Palacea

Iz Wolverhamptona u Crystal Palaceu

Sako novi igrač Crystal Palacea

E. Škorić

Crystal Palace je potvrdio potpisivanje Bakaryja Sakoa. 

Sako je potpisao trogodišnji ugovor s novim klubom, a dolazi iz Wolverhamptona kao slobodan igrač, obzirom da nije želio da ovog ljeta produži uogvor.

Na Molineuxu je prošle sezone u svim natjecanjima postigao 15 golova i očito mu je to bila najbolja preporuka čelnicima Crystal Palacea.

“Razgovarao sam s nekim klubovima, ali kada sam upoznao Alana Pardewa, osjećao sam se da bi Crystal Palace bio pravi izbor”, kazao je Sako, dodavši:

Potražite više informacija na temu Premier league:

“Oni igraju atraktivan i napadački nogomet, tako da mislim da je ovo dobar klub za mene. Želim puno igrati, postići neke golove i asistirati, te uživati u svakom trenutku”.

Sako je u Englesku stigao iz Saint.Etiennea 2012. godine za 2.2 miliona funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.