Paredes se prisjetio jedne noći u Rimu: Mislio sam da ću umrijeti...

Nekadašnji fudbaler Rome

Paredes se prisjetio jedne noći u Rimu: Mislio sam da ću umrijeti...

Argentinski internacionalac i član PSG-a Leandro Paredes priznao je da je u jednom trenutku pomislio 'ja ću umrijeti' kad su on i Juan Iturbe učestvovali u saobraćajnoj nesreći za vrijeme boravka u Rimu.

Južnoamerički duo vraćao se s jednog koncerta skupa sa suprugama. Prošli su kroz crveno svjetlo i igrač PSG-a kaže kako je samo sreća spasila njega i njegovu suprugu od tragedije. Inače, s njima je u trećem autu bio i Diego Perotti, ali on nije učestvovao u incidentu.

"Pomislio sam da ću umrijeti, samo radi sreće izbjegli smo tragediju", kaže Paredes za TyC Sports i dodaje:

"Ja, Iturbe i Perotti odveli smo supruge na koncert, svako sa svojim automobilom. Krenuli smo kući. Bilo je kasno i nikoga nije bilo na ulici. Na crvenom svjetlu odlučili smo da prođemo, jer je cesta bila pusta, ali baš kada sam se spremao preći, vidio sam auto kako prolazi i ide prema meni. Pokušao sam da zakočim. Bacio sam se u desnu stranu, ali iza mene je bio Iturbe sa svojim džipom. Imao sam mali automobil, u tom trenutku pomislio sam da će me smrviti. Mislio sam da ću umrijeti. U pokušaju da izbjegnem Iturbea, završio sam na dva točka. Moja supruga je bila bijesna kada je izašla iz automobila, rekla nam je da smo ludi. Samo zbog puke slučajnosti nije došlo do tragedije".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, Paredes je u Romi igrao od 2014. do 2017. godine. U tom periodu upisao je dvije sezone za Vučicu jer je u jednoj bio na posudbi u Empoliju. Kasnije je otišao u Zenit St. Petersburg, a od januara prošle godine je član PSG-a.

Ove sezone je upisao ukupno 28 utakmica za prvaka Francuske. Postigao je jedan gol i dodao jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi