Cavani o budućnosti: Ostalo mi je još nekoliko godina, ne znam gdje ću ih provesti...

Urugvajcu ističe ugovor

Cavani o budućnosti: Ostalo mi je još nekoliko godina, ne znam gdje ću ih provesti...

Sudbina, odnosno budućnost urugvajskog napadača Edinsona Cavanija, još uvijek nije poznata.

Njega ugovor s PSG-om veže do kraja juna mjeseca i obzirom da je Ligue 1 već završena, možda je odigrao i posljednji susret za ekipu.

Za sada nema naznaka da će ugovor biti produžen, pa se Cavani proteklih sedmica dovodio u vezu s drugim klubovima.

Iskusni napadač se sada i oglasio i to za zvanični magazin PSG-a u kojem kaže da mu je ostalo još nekoliko godina karijere i da je pitanje gdje će ih provesti.

"Moja karijera trajat će još nekoliko godina. Hoće li to biti ovdje ili negdje drugo, ne znam. Često o tome razgovaram sa svojim saradnicima. Uvijek sam govorio da bih radije izabrao opciju da ja napustim fudbal nego da fudbal napusti mene", poručio je Cavani.

"Zaista bih volio završiti karijeru znajući da sam dao sve od sebe. Želim doći do toga da kažem: Momci, ovo je tačka nakon koje moram ići. Ne želim da dođem u situaciju da igram a znam da ne mogu dati najbolje od sebe. Doći će dan kada će biti očito da je došlo vrijeme da se pređe na nešto drugo", dodao je on.

Inače, problem je za Cavanija nastao onog trenutka kada je PSG od Intera posudbio Maura Icardija. Argentinac je sjajnim partijama zuauzeo mjesto u prvoj postavi te je Cavanija pacio u drugi plan.

33-godišnji Ueugvajac je u Pariz stigao prije sedam godina iz Napolija i od tada je s klubom osvojio šest titulu u Ligue 1.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U januaru se povezivao s odlaskom u Atletico Madrid, ali stvari su propale u posljednji čas.

Inače, u nedavnoj anketi koju je proveo L'Equipe, čak 77 posto glasača reklo je da Cavani trebao ostati u PSG-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi