Parejo i Alcacer za novu pobjedu Valencije

Medunjanin presjedio na klupi

Parejo i Alcacer za novu pobjedu Valencije

Fudbaleri Valencije su u 27. kolu Primere na svom terenu dočekali Deportivo La Corunu i slavili rezultatom 2:0.

Prvo poluvrijeme nije obilovalo velikim brojem prilika, a najveću šansu je propustio Alvaro Negredo u 24. minuti. Na odmor se otišlo sa početnim rezultatom, a pobjednik je odlučen u nastavku.

Na prvi gol se čekalo do 61. minute. Juanfran je skrivio jedanaesterac kojeg je u gol pretvorio Daniel Parejo, koji je tako Valenciju doveo u vodstvo od 1:0. Konačnih 2:0 postavio je sjajni Paco Alcacer u 72. minuti na asistenciju Feghoulija.

Valencia je ovom pobjedom preskočila Atletico Madrid i zasjela na treću poziciju na tabeli, ali sa jednom utakmicom više. Deportivo je i dalje od opasne zone udaljen samo jedan bod i predstoji mu vjerovatno grčevita borba za opstanak.

Dodajmo na kraju da je Haris Medunjanin sa klupe odgledao čitav meč, budući da mu trener Fernandez ni ovoga puta nije ukazao šansu za igru.

Primera, 27. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valencia - Deportivo 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.