Parker možda propusti baraž

Nezgoda za Francuze

Parker možda propusti baraž

Tony Parker, zvijezda francuske reprezentacije i NBA kluba San Antonio, zadobio je neugodnu povredu noge zbog koje bi kogao propustiti baraž za “Eurobasket 2009”.

Parker je nakon 12 minuta napustio prijateljski meč protiv Austrije, da bi zatim bio prebačen u bolnicu.

Ljekarski konzilij obavio je dodatne pretrage, a MRI je pokazao da nema većih oštećenja na članku i nakon što otok spadne Parker će se vjerovatno vratiti u trenažni proces.

No, da li će to biti do početka dodatnih kvalifikacija teško je reći.

Podsjetimo, Francuska se nalazi u Grupi B baraža za EP, zajedno sa selekcijama Finske i Italije. U slučaju prvog mjesta igraće dvomeč sa najboljim iz Grupe A (BiH, Portugal, Belgija).

Parker je 2001. godine izabran na NBA draftu kao 28. pick upravo od San Antonio Spursa za koje i danas nastupa. Jedan je od najboljih bekova današnjice, a može se pohvaliti sa tri šampionska prstena NBA lige, 2003., 2005. i 2007. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti