Parma slavila u Firenci

Serija A

Parma slavila u Firenci

Edmir Škorić

Igrači Parme uspjeli su pobjedom u Firenzi doći do trećeg mjesta italijanske Serije A. Rezervista Lanzafame je u 68. minuti "zaledio" Artemio Franchi stadion.

Prvi pogodak na utakmici postigao je Alberto Gilardino u 26. minuti i to glavom nakon jednog ubačaja. Samo četiri minute kasnije Zaccardo se našao sam uz gol liniju Fiorentine na desnoj strani, a onda prizemno loptu ubacio na metar od gola Freya, da bi napadač Parme Amoruso usklizao i poravnao rezultat.

Gosti su došli i do prednosti početkom drugog dijela.  Sličan gol kao i onaj prvi, sada je Bojinov pobjegao odbranio Fiorentine i postavio nogu na jednu ubačenu loptu. Deset minuta kasnije Alberto Gilardino nadskače Delafiorea i ovaj put glavom pogađa mrežu Mirantea.

I dok su domaći navijači priželjkivali pobjedonosni gol, Lanzafame je iskoristio još jednom nesmotrenost odbrane u ljubičastim dresovima. Naime, napadač Parme koji je samo nekoliko minuta ranije ušao u igru, došao je sam pred Freya i loptu vrhom kopačke smjestio u njegov lijevi donji ugao.

Do kraja treba istaknuti crveni karton Donadela zbog jednog oštrog starta na protivničkog igrača i veliku šansu za Fiorentinu u 94. minuti. Gilardinov udarac glavom uz dosta muke Mirante je izbacio u korner.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije