Parma slavila u Napoliju

Serija A

Parma slavila u Napoliju

U suretu punom preokreta, Parma je uspjela odnijeti pun plijen sa Sao Paola protiv Napolija, nakon što je utakmica završila 3:2 za goste.

U prvom susretu 33. kola italijanske Serije A, Napoli je na svom Sao Paolu došao u vodstvo protiv Parme već u trećoj minuti, kada je mrežu Mljekara pogodio Fabio Quagliarella. Minimalna prednost Napolija držala se sve do 64. minute, kada su gosti u samo četiri minute preokrenuli rezultat.

Prvo je na 1:1 izjednačio Antonelli u 64. minuti, a samo četiri minute kasnije Lucarelli je iskoristio nesmotrenost domaće odbrane i pogodio za vodstvo Parme.

Međutim, Napoli se nije predavao, pa je ove sezone najbolji strijelac ove ekipe, Slovak Marek Hamsik u 78. minuti postavio 2:2. Ipak, ni to nije bilo sve. Tri minute prije kraja utakmice strijelac vodećeg gola za Napoli Quagliarella je dobio crveni karton, a u istoj minuti Jimenez je pogodio za veliku pobjedu Parme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije