Poznati su parovi osmine finala te potencijalni parovi četvrtfinala

Završena je grupna faza

Poznati su parovi osmine finala te potencijalni parovi četvrtfinala

Admin Čaušević
Teme:

Grupna faza Svjetskog prvenstva okončana je na jako dramatičan način. Sada su poznati svi parovi osmine finala u kojem nećemo gledati niti jedan veliki derbi. 

Osmina finala počinje već u subotu kada su na programu prva dva meča. Po dva meča će biti odigrana još u nedjelju, ponedjeljak i utorak.

U grupnoj fazi niti jedna ekipa nije imala maksimalan učinak, ali za očekivati je da favoriti tek sada ubace u brzinu više pogotovo zbog povoljnog žrijeba u osmini finala.

Može se reći da prva runda nokaut faze ne donosi niti jedan istinski derbi te je razlika u kvalitetu između protivnika poprilično jasna.

Kostur nokaut faze Svjetskog prvenstva

U subotu će igrati Nizozemska - SAD od 16 te Argentina - Australija od 20 sati. U nedjelju u istim terminima sastaju se Francuska - Poljska i Engleska - Senegal.

Ponedjeljak također u terminima od 16 i 20 sati donosi duele Japan - Hrvatska i Južna Koreja - Brazil. Osmina finala će biti kompeltirana u utorak utakmicama Maroko - Španija i Portugal - Švicarska.

Pobjednici parova koji se igraju istog dana će se satati u četvrtfinalu što znači da nas tek tada očekuju pravi derbiji i to pod uslovom da favoriti prođu dalje.

Inače, utakmice četvrtfinala su na programu u petak i subotu, 9. i 10. decembra. Istog dana će biti odigrana dva meča.

Top Komentari

PapaK
NIT' EKSPLOZIV, NIT' DINAMIT, TO JE GIGANT XHAKA GRANIT =]
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti