Partizan bolji od Novog Pazara, Spalević opet strijelac

JSL, 10. kolo

Partizan bolji od Novog Pazara, Spalević opet strijelac

E. Škorić

Partizan je u posljednjem susretu 10. kola Jelen Superlige Srbije s 2:0 savladao Novi Pazar i ponovo preuzeo vrh.

Zvezda je jučer pobjedom nad Donjim Sremom u Novom Sadu ostavila Partizan iza sebe, no crno-bijeli su se brzo vratili na vodeću poziciju. U Beogradu nisu imali većih problema s Novopazarcima.

 

Stefan Šćepović je načeo mrežu gostiju u 22. minuti, a Lazar Marković u desetoj minuti udvostručuje prednost Partizana, da bi samo dvije minute kasnije Šćepović drugim golom zapečatio sudbinu gostiju. 

 

Uspjeli su gostujući nogometaši da ublaže poraz u 62. minuti, kada je Enver Alivodić zatresao mrežu domaće momčadi. 

 

Jagodina je pred svojim navijačima s 2:1 savladala Radnički, a jedini gol za goste iz Kragujevca postigao je bivši napadač Slavije Darko Spalević.  Golom Oumaroua iz penala Vojvodina je u Novom Sadu bila bolja od Javora.

 

JSL, 10. kolo:

Jagodina - Radnički Kr. 2:1 (Stojanović 34, 63/ Spalević 26)

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Vojvodina - Javor 1:0 (Oumarou 77 - penal)

Partizan - Novi Pazar 3:1 (Šćepović 22, 57, Marković 55/ Alivodić 62)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti