Partizan iznenadio u Njemačkoj, Subić isključen

Evropska liga

Partizan iznenadio u Njemačkoj, Subić isključen

Edmir Škorić

Nogometaši Partizana iznenadili su Augsburg, te su upisali drugu pobjedu u Evropskoj ligi.

Zanimljivo je bilo u duelu Monaca i Tottenhama. Gosti iz Londona vodili su od 35. minute kada je strijelac bio Lamela. Ipak se francuski klub uspio vratiti u 81. minuti, El Shaarawy je postavio konačnih 1:1.

U drugom meču grupe J Qarabag je pobijedio Anderlecht s 1:0, a jedini gol postigao je Richard u 36. minuti. Na golu azerbejdžanskog tima svih 90 minuta branio je naš Ibrahim Šehić.

Schalke je deklasirao Asteras u meču grupe K. Di Santo je postigao hat-trick, a u strijelce se upisao i Huntelaar. Sead Kolašinac je odigrao svih 90 minuta u redovima njemačke momčadi.

Sigurna je u meču drugog kola bila i Sparta u Pragu, koja je s 2:0 savlada APOEL. Fatai i Braec su bili strijelci za domaće. Semir Štilić je za goste iz Nikozije igrao od 53. minute.

Partizan je priredio iznenađenje u Augsburgu, pa je slavio s 3:1 uz dva gola Živkovića i jedan autogol. Bobadilla je bio strijelac utješnog gola za Nijemce. Zanimljivo da je bivši igrač Borca Aleksandar Subić počeo od prve minute za goste iz Beograda, ali je dobio crveni karton (dva žuta) u 64. minuti.

Za Partizan je to bila druga pobjeda, a prvu je ostvario AZ na domaćem terenu protiv Athletica. U tom meču bilo je 2:1 za domaće. 

Grupa J:
Monaco - Tottenham 1:1 (El Shaarawy 81/ Lamela 35)
Qarabag - Anderlecht 1:0 (Richard 36)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Grupa K:
Schalke - Asteras 4:0 (Di Santo 28, 37, 44 - penal, Huntelaar 84)
Sparta - APOEL 2:0 (Fatai 24, Brabec 60)

Grupa L:
Augsburg - Partizan 1:3 (Bobadilla 57/ Živković 31, 62, Dong-Won 54 - ag)
AZ Alkmaar Athletic 2:1 (Henriksen 55, Boveda 65 - ag/ Aduriz 75) 


Andrija Zivkovic Amazing GOAL - Augsburg 0-1... by hdfootballvideos

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.