Partizan jedva, Maltežani šokirali Maccabi

Liga prvaka

Partizan jedva, Maltežani šokirali Maccabi

Edmir Škorić

Beogradski Partizan mučio se večeras sa gruzijskom ekipom Dila Gori.

Partizan je uspio tek minimalno da slavi protiv Dile u prvom susretu drugog pretkola Lige prvaka. Beograđani su dominirali 90 minuta, ali je tek majstorija Babovića iz slobodnjaka u 83. minuti presudila gostima.

Istim je rezultatom, a golom Sulera iz pete minute, Maribor pobijedio kazahstansku Astanu, dok je sa 1:0 i Midtjylland u Danskoj bio bolji od Lincolna s Gibraltara. Gol odluke postigao je Rasmussen u 33. minuti.

Mađarski Videoton je nastavio seriju 1:0 pobjeda u večerašnjim mečevima. Slavili su gosti golom Gyurcsa iz 77. minute protiv velškog TNS-a. Steua iz Bukurešta, rumunski predstavnik, dobila je sa 2:0 Trenčin u Slovačkoj. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Norveški Molde je sa 5:0 deklasirao armenski Pyunik, a iznenađenja su priredili moldavski Milsami, koji je s 1:0 slavio u Ludogorecu, te malteški Hibernians, koji je s 2:1 pobijedio Maccabi iz Tel Aviva. Duel Skenderbeua i Crusadersa završena je rezultatom 4:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.