Partizan u derbiju bolji od Vojvodine

Dva crvena kartona, Supić spašavao Vošu

Partizan u derbiju bolji od Vojvodine

Midhat Šljivak

Fudbaleri Partizana savladali su u 22. kolu prvenstva Srbije ekipu Vojvodine rezultatom 4:1.

Vojvodina je odlično odigrala prvo poluvrijeme i na odmor us otišli vodstvom od 1:0 golom Petra Škuletića iz 29. minute susreta. Partizan je u samom finišu mogao do oizjednačenja, no prvo su izabranici Avrama Granta pogodili stativ, da bi u istom napadu Saša Ilić promašio prazan gol sa svega tri metra. 

 

U nastavku susreta Partizan stiže do preokreta, ali uz dosta kontroverzi i dva crvena kartona za Vojvodinu. Do izjednačenja je Partizan stigao golom Tomića iz 57. minute, da bi pet minuta kasnije drugi žuti karton, odnosno crveni, dobio fudbaler Novosađana Mojsov. 

 

Zvonimir Vukić je u 66. minuti doveo Partizan u vodstvo od 2:1, golom sa bijele tačke, uz dosta protesta od gostujućih igrača. Dvije minute kasnije Vojvodina je ostala sa dvet igrača na terenu nakon što je direktan crveni katon dobio kapiten gostiju Vuličević.

 

Pokušao je Partizan zatim stići do trećeg gola, no bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Nemanja Supić bio je veoma dobar u ovom susretu. 

 

Ipak, u posljednje tri minute susreta dva gola u mreži Supića. Prvo je na 3:1 u 87. minuti povećao Volkov, da bi konačnih 4:1 svojim drugim golom postavio Vukić.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

 

U timu Vojvodine igrao je i mladi reprezentativac naše zemlje Miroslav Stevanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.