Partizan u posljednjih 15-ak minuta slomio Radnički iz Niša

Crno-bijeli ostali na vrhu

Partizan u posljednjih 15-ak minuta slomio Radnički iz Niša

Edmir Škorić

Nogometaši Partizana, vodeće momčadi Jelen Superlige Srbije, došli su do pobjede nad Radničkim iz Niša u 26. kolu.

Partizan je gradskom rivalu Zvezdi do današnje utakmice bježao dva boda, a crno-bijeli su umalo kiksali u utakmici u kojoj su bili apsolutni favoriti - protiv Radničkog iz Niša. Uspjeli su u zadnjih petnaestak minuta postići dva gola i slaviti vrijedna tri boda.

 

Partizan je do vodstva stigao nakon petnaestak minuta igre. Ninković je ubacio iz kornera s desne strane, lopta padala u peterac, Vladimir Volkov postavio glavu i loptu pospremio u mrežu gostiju.

 

Kontrolirao je Partizan utakmicu, ali iznenada su upali u probleme. U 51. minuti Binić je nakon centaršuta s desne strane iz prve opalio i matirao Stojkovića i to iz drugog udaraca gostujućeg tima ka domaćem golu. Uslijedili su konstatni napadi domaćih.

 

Posebno je bilo zanimljivo u tim trenucima, kada je Partizan tražio drugi gol, što je Zvezda vodila u gostima kod Jagodine sa 2:1 na poluvremenu. Nakon što im je jedan pogodak opravdano poništen, nogometaši Partizana u 77. minuti dolaze do novog vodstva.

 

Ivanov je poslao sjajnu loptu na lijevu stranu do Mitrovića, ovaj izašao sam pred golmana, no nesebično je proslijedio na drugu stranu, da bi Mitrović glavom postigao svoj deveti gol u sezoni. U 86. minuti Pajović je zbog svog tek drugog prekršaja na utakmici zaradio drugi žuti karton, pa su domači kraj dočekali s desetoricom, no nije ugrožena njihova prednost od jednog gola. Štaviše, povećana je u sudačkoj nadoknadi.

Mitrović je ponovo bio strijelac, što je bio njegov deseti gol. Jojić je majstorski s desne strane podbio loptu na drugu stranu, Mitroviću ostalo samo da loptu s dva metra pošalje u praznu mrežu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

JSL, 26. kolo:

Partizan - Radnički 3:1 (Volkov 16, Mitrović 77, 90/ Binić 51)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti