Partizan uzalud molio, Grobari veličali Mladića

Na utakmici protiv Young Boysa

Partizan uzalud molio, Grobari veličali Mladića

Najvatreniji navijači Partizana su na večerašnjoj utakmici protiv Young Boysa ponovo veličali Ratka Mladića, koji je jučer osuđen na doživotnu robiju.

Iako su nakon izricanja presude Ratku Mladiću iz Fudbalskog kluba Partizan ljubazno zamolili svoje navijače da se ne bave tom temom na utakmici, popularni Grobari su ignorisali apel i učinili suprotno.

"Nek' je tvojoj majci hvala", pisalo je na paroli navijača Partizana upućenoj Ratku Mladiću.

Iako će možda neki pomisliti da ovaj transparent nema veze sa Ratkom Mladićem, jedan detalj potvrđuje da je ova poruka upućena upravo njemu. Pored transparenta je istaknuta "Ramonda nathaliae", endemska biljka centralnog Balkana koja je 1884. godine otkrivena u okolini Niša. Natalijina ramonda (Ramonda nathalie) je poznata i kao cvijet feniks, jer i kada se potpuno osuši, ako se malo zalije, može da oživi. Također, simbolizira pobjedu i uzdizanje iz pepela.

Ratko Mladić je jučer tokom izricanja presude u Haškom tribunalu nosio je upravo značku sa ovom biljkom.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

FK Partizan se u bliskoj prošlosti naplaćao kazni zbog ovakvih i sličnih poteza svojih navijača, a nema sumnje da će i ovoga puta na adresu Humske stići "čestitka" iz UEFA-e.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti