Partizanovi snovi srušeni u sudijskoj nadoknadi!

Crno-bijeli ostali bez pobjede

Partizanovi snovi srušeni u sudijskoj nadoknadi!

Nakon duela Astane i Manchester Uniteda (2:1) odigrana je i druga utakmica 5. kola Grupe L Lige Evrope. AZ Alkmaar je ugostio tim Partizana, a ovaj meč je na kraju završen rezultatom 2:2.

Počela je utakmica sjajno za crno-bijele pošto su poveli u 16. minuti. Natcho je poslao odličnu dugu loptu, Takuma Asano ju je sjajno primio i gurno iza leđa golmana Alkmaara.

Nije se dugo čekalo ni na drugi gol Partizana. Igrala se 27. minuta kada su gosti iskoristili veliku grešku golmana i jednog igrača Alkmaara - Zdjelar je dodao loptu do Soumahe koji je kaznio domaće i pogodio za 0:2.

Imao je Partizan još par prilika u prvom poluvremenu, ali se na odmor otišlo rezultatom 0:2.

Nastavila se dobra igra Partizana i u drugom poluvremenu, pa su gosti prijetili preko Soumahe, Sadiqa i Tošića, ali nisu uspjeli stići do novog gola kojim bi riješili pitanje pobjednika.

Finiš susreta međutim apsolutno pripada domaćima.

Alkmaar je sjajnu šansu da smanji na 1:2 imao u 73. minuti, ali je Idrissijev udarac zaustavila prečka.

Smanjio je Alkmaar na 1:2 u 88. minuti kada Druijf pogodio, a dvije minute kasnije je mogao i do 2:2. Međutim, ponovo je stativa bila saveznik Partizana nakon šuta Idrissija.

A onda šok za goste u Den Hagu. Igrala se treća minuta sudijske nadoknade kada je Alkmaar ipak stigao do 2:2 i remija na svom terenu. Strijelac gola za veliki bod Alkmaara je bio Druijf.

Treba istaći da je Alkmaar u 83. minuti ostao sa desetoricom na terenu pošto je Boadu dobio drugi žuti karton.

Situacija u Grupi L nakon pet odigranih kola je sljedeća: Manchester United je prvi sa 10 bodova, drugoplasirani Alkmaar drugi sa 9, Partizan treći sa 5, dok je Astana na četvrtoj poziciji i ima tri boda.

Da je uspio sačuvati prednost, Partizan bi imao realnu šansu da se plasira u nokaut fazu pošto u posljednjem kolu grupne faze na svom terenu dočekuje Astanu, dok Alkmaar ide u goste Manchester Unitedu. Ovako se međutim Parizan oprašta od snova o nokaut fazi Lige Evrope, a tamo idu Manchester United i Alkmaar.

Večeras su odigrane i utakmice 5. kola Grupe K, a posebno dobar meč viđen je u Bragi gdje je istoimena ekipa dočekala tim Wolverhamptona. Na kraju je duel Brage i Wolvesa završen rezultatom 3:3.

Povela je Braga u 6. minuti preko Horte, da bi potom uslijedio period sjajne igra gostiju. Jimenez je u 14. minuti pogodio za 1:1, Doherty je u 34. preokrenuo na 1:2, da bi Adama Traore minut kasnije povisio na 1:3.

Ipak, domaći se u drugom poluvremenu vraćaju. Paulinho je u 64. pogodio za 2:3, da bi konačnih 3:3 postavio Fransergio u 79. minuti utakmice.

U drugom meču ove grupe viđen je preokret. Naime, u Istanbulu su je Bešiktaš, iako je gubio, uspio savladati Slovan iz Bratislave sa 2:1.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Poveli su gosti u 35. minuti preko Daniela, da bi poravnanje Bešiktašu donio Roco u 75. Za preokret i pobjedu Bešiktaša pogađa Adem Ljajić sa bijele tačke u prvoj minuti sudijske nadoknade.

Braga i Wolvesi idu u nokaut fazu. Portugalski tim je trenutno prvi u grupi sa 11 bodova, dok je Wolverhampton drugi sa 10. Slovan je na četiri boda, a Bešiktaš na tri.

Top Komentari

Okolele
Čim zapjevaše "u boj krenite junaci svi" popušiše..Vjerovatno će uskoro izmisliti neku junačku pobjedu..
2 0
Kralj_Tvrtko
Jadna ekipa kao i drzava
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi