Drugi dan žestokih sukoba engleskih i belgijskih huligana u Portu
Foto: Screenshot

Policija koristi gumene metke

Drugi dan žestokih sukoba engleskih i belgijskih huligana u Portu

Policija u Portu jučer i danas ima pune rukle posla. Huligani divljaju u ovom portugalskom gradu, ali nije riječ o lokalcima.

Naime, već drugi dan u Portu traju žestoki sukobi navijača engleskog Wolverhamptona i Standarda iz Liježa.

Prve tuče su se desile jučer popodne, da bi se sukobi nakon kraće pauze rasplamsali navečer. A nakon burne noći, ponovo su nastavljeni danas.

Kako prenose portugalski mediji do tučnjava dolazi u ugostiteljstkim objektima, trgovima, ulicama Porta.

Policija je bila primorana koristiti gumene metke kako bi smirila "zaraćene strane", a navodno je jedan navijač iz Belgije zadobio povrede usljed korištenja gumih metaka od strane organa reda.

"Tijekom jučerašnjeg dana engleski i belgijski navijači u Portu su uključeni u tučnjave. Situacija je bila intenzivna nakon 15 sati, zatim se smirila i nakon što je pala noć ponovo su se sukobi pojačali", poručili su sinoć iz portugalske policije.

Međutim otkud navijači Wolverhamptona i Standarda u Portu?

Wolverhampton danas u okviru grupne faze Lige Evrope gostuje u Bragi kod istoimene ekipe, dok Standard u Guimaraesu igra protiv Vitorije.

Guimaraes i Braga su gradovi smješteni po 60-ak kilometara sjeverno od Porta, pa su se navijači dvije ekipe odlučili okupiti u ovom, drugom po veličini, portugalskom gradu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Top Komentari

VELEZ
Divljaci
1 0
Mungos
Eto vidite da nisu samo horde ****a.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti