Pašalić najbolji igrač Arisa u katastrofi tima iz Soluna

Deset poena našeg reprezentativca

Pašalić najbolji igrač Arisa u katastrofi tima iz Soluna

Nakon što je u prvom kolu za protivnika imao Panathinaikos, Aris našeg Muhameda Pašalića danas se sastao sa Aegeanom na njihovom parketu. 

Domaćin je ušao bolje u susret, a već na polovini prve četvrtine imali su deset poena prednosti. Sjajnu rolu u ovom dijelu igre imali su Carter i Duvnjak. Prvih deset minuta domaćin je dobio rezultatom 22:11. Za prve tri minute druge četvrtine vidjeli smo svega dva poena, a negativnu seriju obje ekipe prekinuo je trojkom Muhamed Pašalić. Gosti u nastavku ovog perioda igraju jako loše, a domačin to koristi i na odmor odlazi sa 21 poenom prednosti. Aris je za 20 minuta igre postigao svega 22 poena. 

 

Prednost domaćina u drugom poluvremenu samo je nastavila rasti, a nakon pet minuta igre u trećoj četvrtini bilo je 28 poena razlike za Aegean. Domaćin je ovaj dio igre dobio rezultatom 17:9, te došao do 29 poena prednosti. U posljednjoj četvrtini igre Aris je uspio malo spustiti prednost domaćina i ublažiti poraz. Konačni rezultat bio je 68:50.

 

Najbolji u pobjedničkoj ekipi bili su Duvnjak i Carter sa 19, odnosno 14 poena. Kod Arisa Pelekanos je postigao deset, a isti broj poena ubacio je i Muhamed Pašalić, uz dva skoka, tri asistencije i tri osvojene lopte. 

 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti