Pašalić najbolji igrač Arisa u novom porazu Solunaca

Aris upisao novi poraz od Apollona

Pašalić najbolji igrač Arisa u novom porazu Solunaca

U drugom susretu današnjeg dana, šestog kola Grčke košarkaške lige Aris, Muhameda Pašalića, gostovao je ekipi Apollon Patrasa i izgubio, 64:53.

U prvih par minuta vidjeli smo mali broj koševa, svega šest, za pet minuta igre. Rezultat je na polovini prve četvrtine bio, 3:3. Ništa se nije promijenilo do kraja ovog perioda, pa se u drugih deset minuta ušlo sa neriješenim rezultatom, 10:10. U drugom poluvremenu vidjeli smo više koševa, ali i bolju igru domaćina. Aris je držao priključak, ali je Apollon u posljednjih par minuta došao do dvocifrene prednosti i na odmor otišao sa vodstvom, 32:19. 

 

U nastavku utakmice Apollon je zadržao prednost i došao do zaslužene pobjede. Treću četvrtinu gosti su riješili u svoju korist 21:15 i u posljednjih deset minuta ušli sa sedam poena zaostatka. Posljednju četvrtinu Apollon otvara bolje, vraća dvocifrenu prednost i mirno privodi susret kraju, te slavi, 64:53. Najefikasniji u redovima Arisa bio je naš reprezentativac, Muhamed Pašalić. Pašalić je odigrao 30 minuta i postigao devet poena, uz dvije asistencije i dva skoka. Kod domaćina McCollum je postigao 15 poena, dok je Grant dodao 14. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.