Pašalić najbolji u trijumfu Arisa nad Kolossosom

Pašalić još jednom odličan

Pašalić najbolji u trijumfu Arisa nad Kolossosom

Aris je u okviru 13. kola Grčke košarkaške lige na svom parketu ugostio ekipu Kolossosa. Slavila je ekipa iz Soluna bez većih problema, 75:52.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo mnogo, posebno prva četvrtina koja je na kraju pripala gostima. Kolossos je nakon deset minuta igre vodio 14:13. U nastavku prvog poluvremena nešto bolja igra obje ekipe, a Aris je na odmor otišao sa minimalnim vodstvom, 30:29. 

 

Aris je furiozno ušao u nastavak susreta, te je prvih deset minuta nastavka riješio u svoju korist, rezultatom 25:7. Susret je već bio odlučen pa je posljednja četvrtina bila samo formalnost. Aris je na kraju slavio 75:52. 

 

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je naš Muhamed Pašalić koji je odigrao još jedan dobar susret. Pašalić je postigao 14 poena, uz pet asistencija za 32 minute provedene na parketu. Kod gostiju 13 poena postigao je Langford. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.