Pašalić perfektan u pobjedi Arisa

Fantastična partija Pašalića

Pašalić perfektan u pobjedi Arisa

Midhat Šljivak

Muhamed Pašalić odigrao je fenomenalnu utakmicu u 4. kolu grčkog košarkaškog prvenstva u kojoj je njegov Aris savladao na gostovanju Panelefsiniako 85:76.

Aris je prvo poluvrijeme odigrao odlično, te su na odmor otišli sa deset poena prednosti 45:35, ali su sve prokockali u trećoj četvrtini kada domaći tim preokreće rezultat u svoju korist i posljednjih deset minuta ulazi sa četiri razlike 60:56.

Ipak, u posljednjoj četvrtini Aris ponovo sjajan. Muhamed Pašalić ih je vodio na parketu, a Aris je dobio ovu četvrtinu 29:16, za konačnu pobjedu od devet poena prednosti.

Pašalić je odigrao zaista perfektnu partiju i sa 20 poena je predvodio Aris, ali ono što je veoma bitno je činjenica da naš reprezentativac nije imao promašaja iz igre. Za dva poena je šutirao 3 od 3, za tri poena 4 od 4, a sa linije slobodnih bacanja 2 od 2. Pored ovog učinka Pašalić je imao tri skoka i dvije asistencije.

Nemanja Mitrović je sa Kavalom poražen od Apollona na gostovanju 80:79, a za 11 minuta na parketu Mitrović se nije upisao u strijelce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.