Pašalić: Petrović me je zaista kontaktirao

Odlične igre našeg košarkaša u Grčkoj

Pašalić: Petrović me je zaista kontaktirao

Zasigurno su mnogi ljubitelji košarke u Grčkoj pomislili da je Kavala dala svoj maksimum i da neće moći nastaviti sa pružanjem izvrsnih partija, koje su ih i promovisale u najveće iznenađenje u tamošnjoj Heba ligi.

Međutim, tim u kojem igra naš internacionalac Muhamed Pašalić još uvijek drži odlično peto mjesto sa 26 bodova, a u zadnje tri utakmice ostvarene su pobjede nad Peristerijem, Aeganom i Marrousijem.

"Super smo otvorili drugi krug, 4 pobjede u 5 utakmica, a jedini poraz je bio od Paoka u utakmicu u kojoj smo veći dio vodili i bili vrlo blizu pobjede", govori Pašalić za SportSport.ba dok se sprema na put za Atinu gdje Kavalu očekuje utakmica protiv Panathinaikosa, te odmah potom i dodaje. 

"Play off je  gotovo pa osiguran, imamo solidan raspored kući, dok na strani imamo jače utakmice s Panatom, Arisom i Olympiakosom. Borimo se s Retimnom za 5 mjesto, ako bi imali isti broj pobjeda, mi smo peti jer smo ih dobili u obje tekme."

Muhamed Pašalić je tokom prošlog ljeta dres Bosne zamijenio sa onim iz Kavale. Bile su to rijetke situacije tokom prošle godine u kojima je jedan naš igrač ostvario inozemni angažman. Mnogi mu i nisu davali velike šanse. Ali sad, sa velikim interesovanjem se prate igre ovoga igrača, koji kao da ne posustaje u želji da dokaže kako i naša liga ima "materijala".

Uzmimo samo ove zadnje tri pobjede Kavale. Muhamed Pašalić je u njima u prosjeku igrao više od 30 minuta da bi u toj seriji učestvovao sa 35 poena i 10 skokova. Posebno je bio impozantan u utakmici protiv Marrousija kada je za tri poena gađao 5/5. I, tako čitavu sezonu. Očito se Pašaliću vjeruje  u Kavali, a uz sve to naravno da dolazi  minutaža koja je iskorištena do maksimuma.

"Ekipa mi je super, onako spoj mladosti i iskustva, uz Grčke igrače koji su većinom stariji tu su i dva Amerikanca, Bugarin Kostov, tako da je to trener sve fino ukomponovao."

"Trener, Priftis Dimitris je prva liga, prije svega kao čovjek, a onda košarkaški. Takvi su i njegovi pomoćnici i ljudi koji rade u klubu, nemam nikakvih zamjerki, na raspolaganju su od 00-24 sata što bi se reklo. Uživam puno povjerenje trenera i mislim da na pravi način vraćam to sve na terenu. Iako mi je prva sezona u inostranstvu, uspio sam da se nametnem i nadjem svoje mjesto, tako da polako stičem i autoritet kod sudija, što je još jedna olakšavajuća okolnost."

Kada je riječ o Heba ligi, ali i situaciji koja vlada u Grčkoj nismo mogli, a da se u razgovoru ne dotaknemo i nereda koji su ovih dana ponovo bili svakodnevnica u toj zemlji. Interesovalo nas je kakva je situacija u Kavali.

"Kavala je mali gradić, ali veoma lijep, trenutno je zatišje, ali kako se bliži ljeto, kažu da će biti sve bolje i bolje. Ali, vjerujte da mi baš puno nedostaje Sarajevo, mama, djevojka Alma, prijatelji i moja mahala Dobrinja! Neredi? Ma ne, ta dešavanja su samo u Atini, ali i to je prestalo kako su usvojili nove mjere stednje, ovdje je mirno."

Muhamed Pašalić je prilikom zadnjeg okupljanja reprezentacije prije Eurobasketa u Litvaniji bio na proširenom spisku tadašnjeg selektora Sabita Hadžića. I novi selektor Aleksandar Petrović je nedavno spominjao ovoga organizatora igre. Možda kvalitetne igre u Grčkoj konačno pomognu Pašaliću da zauzme svoje mjesto među 12 reprezentativaca BiH.

"Drago mi je ćuti da selektor računa na mene, ja ću dati sve od sebe da se nametnem i da imam ulogu u repki. Ako me već pitate da li smo imali kontakt, onda vam mogu reći da me je selektor Petrović zaista kontaktirao", pomalo zagonetan je na kraju bio ovaj izvrsni bh-igrač tima Kavale. Tima, koji očito je to, ne namjerava stati. Baš kao i Muhamed Pašalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.