Pašalić ponovo jako dobar u pobjedi Arisa

Pašalić ponovo jako dobar u pobjedi Arisa

Midhat Šljivak

Košarkaši Arisa iz Soluna savladali su kao gosti u 16. kolu grčkog košarkaškog prvenstva ekipu Ilisiakosa rezultatom 64:62, a Muhamed Pašalić je odigrao još jednu dobru utakmicu za Aris.

Nakon vrlo izjednačenog prvog poluvremena koje je okončano poenom prednosti za Aris 33:32, nastavak susreta je donio dosta uzbuđenja, naročito u samom finišu.

Ilisiakos je odigrao bolje treću četvrtinu koju su dobili 16:12, te su domaći sa tri poena prednosti ušli u posljednji period 48:45. Imao je domaći tim vodstvo sve do tri minute prije kraj, nakon čega Aris pravi seriju od 10:0, te okreću rezultat u svoju korist i na kraju dolaze do pobjede.

Muhamed Pašalić je imao 14 poena u ovom susretu, a Pelekanos je predodio Aris sa 17 poena. Stoglin je za domaće ubacio 29 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.