Pašalić razgalio navijače Kavale, 13 poena

Paok nestao u drugom poluvremenu

Pašalić razgalio navijače Kavale, 13 poena

Nakon 4 poena na otvaranju sezone Muhamed Pašalić je bio briljantan u 2. kolu Heba lige baš kao i tim za koji nastupa Kavalu, koja je slavila u odličnoj utakmici nad Paokom (75:60).

Muhamed Pašalić je tokom ljetnog prelaznog roka iz Bosne prešao u Kavalu i već sad, tokom 2. kola snažno se svojom izvedbom na parketu nametnuo treneru Priftisu.

Pašalić, koji je ovoga ljeta bio na širem potpisu selektora Sabita Hadžića za operaciju Litvanija (olako se prešlo preko njegovog angažmana u reprezentaciju nakon odlične sezone u dresu Bosne), u pobjedi Kavale nad Paokom bio je drugi najbolji pojedinac u svojoj ekipi sa 13 poena odmah iza  Teylora, koji je postigao 25. O'Brayant je dodao 10.

U sastavu poraženih Dikoudis 15 i Goree 11 poena.

Sastav u kojem nastupa naš igrač nije najbolje započeo utakmicu, već nakon prve četvrtine su gubili (14:21). Zaostatak su imali i nakon prvih 20 minuta (34:37). U nastavku slijedi preokret i serija od 5:0 za Kavalu u kojoj se istakao upravo Pašalić. Nakon tog preokreta Paok više nije imao snage, te je u zadnjoj četvrtini njihov otpor konačno i slomljen.

2. kolo HEBA-liga:
Ikaros - Peristeri 55:65
Olympiakos - Marousi 92:63
Panionios - Ilysiakos 76:66
Aris - Kolossos 66:75
KAOD - Panatinaikos 74:95
Kavala - Paok 75:60

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.