Pašalić: Razmišljamo samo o nama

Optimizam u redovima Bosne pred Nancy

Pašalić: Razmišljamo samo o nama

Povodom sutrašnje kvalifikacijske utakmice za Eurochallenge kup protiv francuskog Nancyja danas je u prostorijama KK Bosna održana press konferencija na kojoj su se javnosti obratili trener Dejan Parežanin i kapiten Muhamed Pašalić.

Novi kapiten Studenata Muhamed Pašalić je istakao kako u ekipi Bosne vlada pozitivna atmosfera uoči sutrašnje utakmice, koja je na neki način ispit ove nove generacije Bosne. Iako je svjestan težine protivnika Pašalić se nada pozitivnom rezultatu svoje momčadi.

"U utakmicu ne ulazimo s imperativom pobjede, ali isto tako ne mislimo da smo totalni autsajderi. Idemo maksimalno u utakmicu protiv iskusne ekipe Nancyja. Ne razmišljamo o protivniku, samo o nama. Uz takav pristup mislim da se možemo nadati pozitivnom rezultatu i da makar s minimalnom pobjedom odemo na revanš u Francusku", optimističan je novi kapiten Bosne Muhamed Pašalić.

Trener Bosne Dejan Parežanin poziva navijače da dođu u što većem broju kako bi dali potrebnu podršku mladoj ekipi Bosne u duelu s iskusnim Nancyjem. Nancy je tim koji je prošle sezone bio vrhu francuskog prvenstva, a u novu sezonu ulazi pojačan s tri nova igrača.

"Nancy je ekipa koja dolazi iz vrha francuske košarke. U odnosu na prošlu sezonu pojačali su se s tri kvalitetna igrača i u sezonu ulaze s velikim ambicijama. Ova utakmica je velika prilika za naše mlade igrače da se dokažu protiv iskusnijeg tima. Samo iskustvo koje će steći u ovakovoj utakmici je veliki rezultat za njih", kaže trener Studenata.

"Radi se o ekipi koja igra brzu košarku. Vrlo brzo se transformišu iz faze napada u fazu odbrane. imaju odličan skok. Ako uspijemo iskontrolisati ta dva segmenta igre, onda se možemo nadati dobrom rezultatu. Igraju se dvije utakmice tako da je svaka lopta bitna, jer u konačnom koš količniku jedna lopta može presudit".

Parežanin kaže kako je zadovoljan stanjem u ekipi, svi igrači su zdravi i spremni. Iako se posljednjih dana dosta govorilo o pojačanju na poziciji centra Dejan Parežanin kaže da se radi na tome, ali da će se o tome znati nešto više nakon meča sa Nancyjem.

"Stanje u ekipi je odlično, svi su zdravi i spremni za utakmicu. Što se tiče pojačanja na poziciji centra nismo u žurbi, jer ga ne možemo registrovati za Eurochallenge. Tražimo iskusnog igrača koji će moći zamijeiti Aleksandra Damjanovića kako na terenu tako i u svlačionii", rekao je Dejan Parežanin.

Utakmica s Nancyjem se igra sutra sa početkom u 17:00 sati, a cijene ulaznica su 10 KM.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije