Pašalić sa Arisom bolji od Kavale i Mitrovića

Dobri nastupi Pašalića i Mitrovića

Pašalić sa Arisom bolji od Kavale i Mitrovića

Midhat Šljivak

U susretu 12. kola grčkog košarkaškog prvenstva, Aris, Muhameda Pašalića je kao gost savladao Kavalu za koju nastupa Nemanja Mitrović rezultatom 85:77.

Aris je oodigrao odlično prvu dionicu koju su dobili 28:19, no Kavala se vratila u drugoj dionici u igru, pa se na poluvrijeme otišlo sa tri poena prednosti u korist Arisa 47:44.

Kavala je u trećoj dionici uspjela dodatno smanjiti prednost za jedan poen, no u završnih deset minuta Aris je odigrao mnogo bolje, pa je pobjeda na kraju zasluženo pripala timu iz Soluna.

Kod pobjednika Muhamed Pašalić je imao 10 poena, a Pelekanos ih je predvodio sa 19 poena. Nemanja Mitrović je kod Kavale ubacio šest poena.

Edin Bavčić nije igrao za svoj KAOD koji je poražen na domaćem parketu od Ilissiakosa 83:80.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.