Paštar: Radujem se povratku u klub

Povratnik u redove FK Kozara

Paštar: Radujem se povratku u klub

D. Vejo

Nakon što je prvi dio sezone igrao u Premijer ligi BiH i branio boje banjalučkog Borca, Mile Paštar od danas je i zvanično novi, stari igrač gradiške Kozare. Povratnik u crveno bijele, očekuje što bolje partije sa klubom iz kojeg je ponikao, te isto tako i bolji plasman u Prvoj ligi RS.

"Veoma mi je drago što sam ponovo u rodnom gradu i klubu u kojem sam napravio svoje prve fudbalske korake. Želim da igram što je bolje moguće, kako bih opravdao povjerenje koje mi je dato. Kozara ima kvalitetan tim, i mislim da ćemo u drugu dionicu, ući još spremniji", rekao je za SportSport.ba Mile Paštar.

Mladi štoper već je krenuo sa radom, kako bi zajedno sa ekipom postigao što bolju fizičku i psihičku spremu.

"Imamo odlične uslove za treniranje. Pripreme su uveliko počele. Sa većinom igrača se poznajem od ranije, tako da neće biti problem uklopiti se. Kada je u pitanju stručni štab, sve je na zavidnom nivou. Bitno je da što prije podižemo formu kako bi ušli što spremniji u nastavak prvenstva", dodao je Paštar.

Iako novajlija, upoznat je s prioritetom za drugi dio sezone, a to je ostati među šest najboljih ekipa.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Jasno mi je kakav zadatak imamo. Bodovna razlika je mala između nas i ekipa koje su ispred, tako da će svaki bod biti od velikog značaja. Atmosfera je odlična. Imamo sve predispozicije kako bi ostali u vrhu i ostvarili što bolji rezultat", ističe on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi