Pastore: Osjećam se puno lakše, ovo je moja uloga

Fudbaler Rome nakon pobjede nad Frosinoneom

Pastore: Osjećam se puno lakše, ovo je moja uloga

Roma je konačno proigrala i sa visokih 4:0 razbila Frosinone, a Javier Pastore je postigao još jedan majstorski gol petom u dresu Vučice.

Trener Eusebio Di Francesco je za ovaj susret promijenio formaciju Rome u 4-2-3-1 i čini se da Pastore cvjeta u ovakvoj taktičkoj postavci.

"Osjećam se puno lakše na poziciji 'trequartiste', jer uspijevam primiti loptu puno više puta između defanzivnih linija i uposliti napadače. To je moja prava uloga", istakao je nakon utakmice Pastore.

"Nakon toliko negativnih rezultata moramo igrati puno odlučnije i koncentrisati se na to da se vratimo na pobjedničke staze", nastavio je Pastore, pa se osvrnuo na derbi sa Lazijom koji očekuje Romu za vikend:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Želimo slaviti u derbiju i učinit ćemo sve što je u našoj moći da tako i bude. Znam da je to utakmica koja je vaom važna u Rimu".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Nazalost moroni od italijanskih trenera vole debilnu 433
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije