Pato napravio potpuni haos: Izbačen iz tima uz ogromnu novčanu kaznu
Foto: EPA

Brazilac bez respekta

Pato napravio potpuni haos: Izbačen iz tima uz ogromnu novčanu kaznu

Midhat Šljivak

Brazilski fudbaler Alexandre Pato napravio je potpuni haos u ekipi Tianjin Quanjiana.

On je nakon meča azijske Lige prvaka protiv Kitcheaa, koju su dobili sa 3:0, otišao pravo u svlačionicu i nije pozdravio ni saigrače, a ni protivnike.

Treneru Paulu Sousi se nije svidjela njegova reakcija. Od kluba je zatražio da žestoko kazne brazilskog napadača, što su oni na kraju i učinili.

Pato je izbačen iz tima, a pored toga moraće da plati i novčanu kaznu od nekoliko desetina hiljada dolara, što će ga sigurno mnogo više zaboliti.

Pato je član kineskog tima postao u januaru prošle godine. Stigao je iz Villarreala, a u karijeri je još igrao za Chelsea, Sao Paulo, Corinthians, Milan i Internacional.

Ipak, nikada nije dosegao karijeru koja mu se predviđala, ali je uspio da zaradi ogroman novac koji mu je u životu jako bitan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi