Povratak velike zvijezde na San Siro?

Pato ponovo u Milanu?

Povratak velike zvijezde na San Siro?

E. Čaušević

Nekada velika nada brazilskog fudbala, Alexandre Pato, trenutno igra u dalekoj Kini gdje nastupa za ekipu Tianjin Quanjian.

Pato je u Kinu otišao prošle zima nakon samo šest mjeseci u Villarrealu. Brazilski napadač nije mogao odbiti bogatu ponudu iako su mnogi vjerovali da se igrama u španskom klubu ponovo može vratiti na veliku scenu.

Ovaj napadač najbolje partije pružao je u dresu Milana za koji je odigrao 150 utakmica i postigao je 63 gola. Međutim, učestale povrede udaljile su ga od prvog tima, a nakon toga Pato je odlučio da se vrati u Brazil. No, čini se da Brazilac ne bi imao ništa protiv da ponovo zaigra za Rossonere.

"Milan je moj dom. Tada sam prvi put bio van Brazila i klub mi je dao mogućnost da budem poznat širom svijeta. Dobio sam šansu da igram u Evropi, osvajam trofeje i budem dio ekipe koju su činili sjajni igrači. Nadam se da će se vratiti tamo gdje pripadaju u samo vrh. Da li ću se vratiti jednog dana? Sada igram u Kini i sretan sam, ali niko ne zna šta se može desiti. Ako dođe ponudu ozbiljno bih razmislio o tome", rekao je Pato.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi