Iskoristio sudiju da prevari protivnika: Dan kada je Messi izveo najinteligentniji potez u fudbalu

Tada je oduševio fudbalsku javnost

Iskoristio sudiju da prevari protivnika: Dan kada je Messi izveo najinteligentniji potez u fudbalu

E. Čaušević

Lionel Messi već skoro 15 godina igra na nevjerovatnom nivou i za mnoge je sigurno jedan od najboljih igrača svih vremena.

Messi je najveći dio svoje igračke karijere proveo u dresu Barcelone s kojom je osvojio sve što je mogao, te je čak šest puta uspio da osvoji Zlatnu loptu za najboljeg igrača svijeta po čemu je rekorder.

Argentinac je svojim fantastičnim potezima i golovima bezbroj puta oduševio fudbalsku javnost, a jedan njegov dribling je posebno pokazao koliko je inteligentan igrač Messi.

To se desilo na meču između Barcelone i Celte Vigo koja se igrala u februaru 2016. godine kada je katalonski klub pobijedio sa čak 6:1.

Messi se u jednoj situaciji našao u centru pažnje kada je dobio loptu, a zatim je "iskoristio" glavnog sudiju kako bi svojim driblingom prevario protivničkog igrača koji ga je pratio i to je uspio da uradi.

Već tada je Messi oduševio sve svojim nevjerovatno inteligentnim potezom koji je još jednom dokazao o kakvom majstoru se radi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi je i ove godine među 30 kandidata za osvajanje Zlatne lopte, a mnogi smatraju da će sigurno biti jedan od favorita zbog toga što je ljetos konačno uspio da osvoji veliko takmičenje s Argentinom.

On je vodio Gaučose to titlue prvaka Južne Amerike i konačno je s reprezentacijom osvojio trofej što su mu prethodnih godina mnogi osporavali da mu fali u vitrini s osvojenim titulama.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dasler
Stvarno je ovo vješto odradio, ali ss novinari to upakuju kao najbolji potez ikada, neponovljivo, vrh svijeta itd.
3 0
Pljuc
Ih kad bi se novinar potrudio našao bi da je Litbarski preinteligentno prebdriblao linijskog sudiju i nastavio akciju još dok je Messi bio u pelenama !
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi