Jedna rečenica Danija Alvesa riješila misteriju zašto PSG nikada neće osvojiti Ligu prvaka

Evra se prisjetio tog razgovora s Brazilcem

Jedna rečenica Danija Alvesa riješila misteriju zašto PSG nikada neće osvojiti Ligu prvaka

E. Čaušević

U prethodnih desetak godina bogati vlasnici PSG-a uložili su nevjerovatan novac kako bi ovaj klub konačno postao prvak Evrope, ali to se neće desiti ni ove sezone. Bez obzira na fantastičan igrački kadar i bogate vlasnike PSG nikako da osvoji Ligu prvaka, a najbolje je Dani Alves objasnio zašto se to neće ni desiti.

PSG je ove sezone iz Lige prvaka ispao već u osmini finala od Bayerna iako su mnogi vjerovali da su Parižani ove sezone glavni favoriti za osvajanje ovog takmičenja.

No, još jednom se pokazalo da novac baš ne može kupiti sve, a PSG je najbolji dokaz za to. Klub je potrošio nevjerovatnu sumu novca da konačno donese trofej Lige prvaka u Pariz, ali taj pehar je još uvijek samo san za njih.

O tome je pričao i legendarni Patrice Evra koji je poručio da klub ima jednostavno pogrešan odnos prema svemu. Vjeruju da novcem mogu kupiti sve, ali se pokazalo da je mnogo više potrebno da bi se osvojila Liga prvaka.

Evra se prisjetio i razgovora kojeg je imao svojevremeno s Danijem Alvesom koji je nastupao za PSG, te mu je Brazilac objasnio zašto vjeruje da PSG nikada neće postati prvak Evrope.

Alves je u PSG stigao na ljeto 2017. godine iz Juventusa gdje je igrao s Evrom. U Parizu se zadržao dvije sezone, ali nije uspio da osvoji Ligu prvaka iako je nakon potpisa ugovora s PSG-om priznao da je to glavni cilj.

Oglasi

Evra je jasno rekao da se neke stvari moraju promijeniti u PSG-u i da sve dok razne starlete i zvijezde društvenih mreža imaju prednost u odnosu na legende tog kluba neće doći do ozbiljnog uspjeha.

"Imam samo jedan problem s PSG-om, a to je što prostiru crveni tepih za svakog igrača koji dođe. To rade igračima koji nemaju ni deset nastupa u Ligi prvaka, a tu budu dočekani kao najveće zvijezde", kaže Evra i dodaje.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Dani Alves mi je to najbolje objasnio kada mi je rekao: 'Pat nikada neće osvojiti Ligu prvaka. Pa, tu smo mi igrači prave rock zvijezde'. I bio je u pravu. Sve dok na tribinama nemate legende poput Bernarda Lame, a imate Kardashiane i slične tu nema promjene. Taj klub je sav u šoubiznisu i ne čudi me što im se sve to dešava".

PSG već godinama pokušava da dođe do Lige prvaka, doveli su u klub igrače poput Neymara, Messija, Mbappea, Ramosa, Donnarumme i mnoge druge, no ni takve zvijezde nisu uspjele da ostvare njihov najveći cilj.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi