Ne zna ni kako je izašao sa stadiona, a onda se svijet srušio: "Sjeo sam u auto i plakao kao dijete"

Evra o najtežoj utakmici koju je gledao

Ne zna ni kako je izašao sa stadiona, a onda se svijet srušio: "Sjeo sam u auto i plakao kao dijete"

E. Čaušević

Legendarni nekadašnji fudbaler Patrice Evra u svojoj karijeri osvojio je skoro sve što je mogao i odigrao mnoštvo velikih utakmica, ali je priznao da je neutješno plakao samo zbog meča kojeg je nedavno gledao s tribina i da su mu trebala tri dana da dođe sebi nakon toga.

Evra je najbolje dane svoje karijere proveo u Manchester Unitedu s kojim je osvojio skoro sve što je mogao, a dubok trag ovaj nekadašnji lijevi bek ostavio je i u dresu reprezentacije Francuske.

On je uživo pratio utakmice Trikolora na Svjetskom prvenstvu u Kataru prošle godine gdje je ova selekcija pokušala da odbrani titulu prvaka svijeta, ali na kraju to nije uspjela.

Francuska je u spektakularnom finalu nakon penala poražena od Argentine u jednom od najboljih finala koje smo imali priliku gledati.

Nakon produžetaka rezultat je bio 3:3, a Argentinci su bili dominantni kada su stigli penali i uspjeli su po prvi put nakon 1986. godine da osvoje titulu prvaka svijeta.

Ovaj poraz Evri je izuzetno teško pao. Bio je na Lusail stadionu i gledao spektakl, ali nakon što je Montiel pogodio odlučujući penal brže bolje je napustio tribine i pobjegao u automobil koji je tada vozio.

Oglasi

Evra je gostovao u podcastu kod bivšeg igrača Jeromea Rothena i otkrio je da mu je to finale bila vjerovatno najteža utakmica koju je gledao u svom životu i da jednostavno nije mogao zadržati svoje emocije zbog toga.

"Gledao sam utakmicu uživo i plakao sam kada je završena. Nisam očekivao da će me to toliko pogoditi. Reći ću vam istinu jer nemam šta da krijem. Otišao sam u automobil i plakao kao malo dijete, ne znam ni kako sam izašao sa stadiona. Tri dana nisam mogao sebi da dođem i izbjegavao sam uopšte da izlazim", rekao je Evra.

On se oglašavao i odmah nakon meča Francuske i Argentine kada je bio u tom automobilu, a tada je objavio video u kojem je poručio da su sudije odlučile prvaka svijeta i da su svi željeli da Lionel Messi osvoji Mundijal.

"Kao šta sam već rekao, više sam se bojao sudije i FIFA-e nego Argentine. Ok, drugi gol, ali on je stigao kao posljedica prvog gola...Opljačkali su nas. Ovo jako boli", nekoliko puta je ponovio nekada odlični bek te poručio:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Želite da Messi bude prvak svijeta, ali ne ovako, ne ovako. I nekoliko Francuza koji podržavaju Messija da osvoji Svjetsko prvenstvo u karijeri, vi niste ponosni na svoju zemlju".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi