Patrick Ewing novi trener Georgetowna

Prvi samostalni trenerski angažman

Patrick Ewing novi trener Georgetowna

D. Rakanović

Legendarni košarkaš Patrick Ewing vraća se univerzitet Georgetown i to kao trener, za koji je igrao prije karijere u NBA ligi.  

Ewing će na mjestu glavnog trenera Georgetowna zamijeniti Johna Thompsona III, sina svog nekadašnjeg trenera u toj ekipi Johna Thompsona mlađeg, a to će mu biti prvi samostalni trenerski angažman.

Prethodne četiri sezone proveo je kao asistent u NBA ekipama: Washingtonu, Houstonu, Orlandu i Charlottu.

Ewing kao igrač bio član Georgetowna u periodu od 1981. do 1985. godine i vodio ih do tri uzastopna finala, a jednom je osvojio i naslov prvaka. 

New York Knicksi su ga izabrali na draftu kao prvog pika 1985. godine, a u njihovom dresu je igrao 15 sezona i postao simbol tima. Knicksi su u tom periodu izgubili dva finala NBA lige, 1994. i 1999. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi