Pau Gasol: Igraću na Eurobasketu kao da mi je posljednje

Centar Španije motivisan

Pau Gasol: Igraću na Eurobasketu kao da mi je posljednje

D. Rakanović

Selektor košarkaške reprezetancije Španije Sergio Scariolo jučer je objavio spisak igrača na koje računa na predstojećem Eurobasketu.

Španija će na Eurobasketu igrati u jakom sastavu i biti jedan od glavnih favorita na takmičenju u kojem brane titulu osvojenu prije dvije godine.

Pau Gasol je izuzetno motivisan za predstojeći Eurobasket.

"Svako prvenstvo vam može biti posljednje tako da se morate takmičiti i žrtvovati se kao da vam je stvarno posljednje. Mogu vam reći da ću uraditi ovo i da ću se takmičiti na Eurobasketu sa istim intenzitetom kao do sada u karijeri. Vidjećemo da li ću igrati za dve sezone na Svjetskom prvenstvu 2019. godine“, rekao je Pau Gasol. 

On je dodao da mu je i dalje san da osvaja medalje za reprezentaciju. 

Evropsko prvensto se igra od 31. augusta do 17. septembra u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj. Španija se nalazi u grupi C, koja se igra u rumunskom Cluju, a rivali su im Hrvatska, Češka, Crna Gora, Mađarska i domaća selekcija. Španija će braniti titulu osvojenu prije dvije godine u Francuskoj. 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi