Xavi sprema još jedan transfer koji će značiti bolan udarac za Piquea

Želi stopera Villarreala

Xavi sprema još jedan transfer koji će značiti bolan udarac za Piquea

Eldar Ganibegović

Barcelona ovog ljeta, iako u financijskim problemima, radi odličan posao na transfer tržištu.

Između ostalih potpisa poput Dembelea, Kessieja i Christensena, prije dva dana službeno je predstavljeno i najveće pojačanje ovog ljeta, Robert Lewandowski, koji je stigao iz Bayerna.

Tu nije kraj dolascima na Camp Nou, s obzirom na to da Blaugrana želi i Bernarda Silvu iz Manchester Cityja, te Cesara Azpillicuetu iz Chelseaja.

Španska Marca sada prenosi kako tu nije kraj Xavijem željama i da želi tim pojačati na stoperskoj poziciji, a izbor je pao na Villarrealovog Pau Torresa.

Navodno je Pau mnogo dostupniji za odlazak s La Ceramice trenutno, nego prošlog ljeta kada je za njegove usluge Tottenham bio spreman platiti 55 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Priča se da Xavi Hernandez voli Paua i privlači ga ideja da on bude ljevi stoper, kojem bi pripao i zadatak iznošenja lopte na protivničku polovinu.

Ideja Xavija jeste da Torresa upari s Ronaldom Araujom na stoperu, što bi za Gerrarda Piquea, koji je godinama bio glavni stoper Barcelone, značio još jedan veliki profesionalni, ali i životni udarac.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt2
Svi, doslovno svi jedno, a ne, naš SportSport će drugo....Kakav ba Pau Torres, svi govore, trka vam, trka tam o Julesu Koundeu a ovi o Pau Torresu.Ma vi ste KAPITAL!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti