Francuz ima jasan razlog za to: Paul Pogba na press konferenciji sklonio bocu piva sa stola

Ne želi alkohol u svojoj blizini

Francuz ima jasan razlog za to: Paul Pogba na press konferenciji sklonio bocu piva sa stola

E. Čaušević

Reprezentacija Francuske sinoć je u Minhenu pobijedila Njemačku sa 1:0 u prvom kolu grupne faze Evropskog prvenstva.

Na Allianz Areni gledali smo zaista odličnu utakmicu Francuske i Njemačke, a na kraju su aktuelni prvaci svijeta uspjeli da dođu do pobjede. Odlučujući trenutak desio se u prvom poluvremenu kada je Mats Hummels postigao autogol.

Nakon utakmice u centru pažnje našao se Paul Pogba koji je tvrdio da ga je Antonio Rudiger ugrizao tokom meča što se moglo jasno vidjeti na ponovljenom snimku.

Francuski veznjak je sudiji Del Ceru govorio šta se desilo i tražio je da on pogleda VAR, ali na kraju to španski sudija nije uradio. Rudiger se itekako izvukao jer je jasno da bi sigurno bio kažnjen zbog svog poteza.

Međutim, Pogba je pored toga imao još jedan nastup i to na press konferenciji. Nakon što je stigao na press Pogba je vidio da je tu flaša Heinekena i odlučio ju je skloniti.

[twitter]https://twitter.com/ViniJohny28/status/1404945476848336896[/twitter]

Oglasi

Pogbin izraz lica bio je dosta ozbiljan kada je vidio da je na stolu flaša piva i mnogima je bilo zanimljivo zašto je to uradio.

Naime, poznato je da je Pogba itekako privržen islamu i to ne krije. Zna se da je muslimanima zabranjeno konzumiranje alkohola, a za Pogbu je očito neprihvatljivo da alkohol uopšte bude u njegovoj blizini.

Ovo je drugi put već na Euru kako se dešava slična stvar jer je samo prije nekoliko dana istu stvar napravio Cristiano Ronaldo, ali s bocama Coca-Cole.

Ronaldo je sklonio boce Coca-Cole koje su bile ispred njega i poručio je da svi trebaju da piju vodu jer je to zdravije. Ovaj njegov potez imao je itekakav udarac za američku kompaniju.

Naime, sklanjanje dvije boce pića učinilo je da Coca-Cola za kratko vrijeme izgubi nevjerovatne četiri milijarde dolara. Berze u Evropi su se otvorile u 15 sati. U tom trenutku jedna dionica Coca-Cole iznosila je 56.10 dolara.

Pola sata kasnije kada su se Ronaldo i Fernando Santos pojavili u press sali Ferenc Puškaš stadiona vrijednost je pala na 55.22 dolara po dionici.

To znači da je za kratko vrijeme zabilježen pad dionica od 1.6 %, što znači da je vrijednost kompanije pala sa 242 milijarde na 238 milijardi. Dakle, gubitak je četiri milijarde dolara.

Top Komentari

arijan10
Debil ne zna da je to bezalkoholno pivo
4 15
user1604593678
Nije vidio da je 0% kakav glupan ???
2 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi