"Sramota me je bilo da slavim trofej Lige prvaka"
Foto - EPA

Paul Scholes nije igrao u čuvenom finalu

"Sramota me je bilo da slavim trofej Lige prvaka"

Midhat Šljivak

Legendarni fudbaler Manchester Uniteda Paul Scholes tvrdi da ga je bilo sramota slaviti titulu Lige prvaka 1999. godine.

U finalu za pamćenje između Uniteda i Bayerna, Crveni đavoli su s dva gola u nadoknadi meča došli do titule prvaka Evrope.

Paul Scholes nije igrao u ovom finalu zbog suspenzije, baš kao i Roy Keane, ali su se pojavili na terenu u odijelima kako bi proslavili trofej.

Međutim, Scholes tvrdi da se nije osjećao kao dio ekipe u tim trenucima.

"Ne osjećaš se kao dio ekipe, nimalo", rekao je Scholes za BT Sports i nastavio je:

"Neki ljudi govore da je to čudan osjećaj jer si ipak odigrao 15-16 utakmica kako bismo došli do tamo, ali na tribinama si i nemaš nikakvu kontrolu nad onim što se dešava na terenu. Nemaš nikakvog utjecaja", rekao je Scholes kojeg je bilo sramota da slavi.

"Otišli smo na teren, ali iskreno, bilo me je sramota", rekao je Scholes.

Legendarni fudbaler igrao je devet godina kasnije u finalu u kojem je Manchester United savladao Chelsea i to mu je bio drugi trofej Lige prvaka u karijeri.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pored toga u Unitedu je osvojio 11 titula Premier lige, četiri FA Kup, tri Liga Kupa, te klupsko prvenstvo svijeta.

Ukupno je čuveni veznjak u karijeri odigrao 718 utakmica i postigao je 155 golova za Crvene đavole.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dugi
Tu utakmicu je morao Manchester dobiti inace bi trajala do sutradan!
2 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi