Paul Scholes odabrao 11 najboljih, ali imao jedan uvjet

Legenda Manchester Uniteda

Paul Scholes odabrao 11 najboljih, ali imao jedan uvjet

Paul Scholes legendarni je fudbaler Manchestera i jedan od najboljih veznih igrača svih vremena. Možda za svoga vakta nije djelovao elegantno i lepršavo, no potvrdit će to svi koji su igrali i s njim i protiv njega - Scholes je bio neumoram i nepogrešiv. Jedan od sigurno najinteligentnijih igrača na svojoj poziciji u posljednjih 20-tak godina.

U karijeri na Old Traffordu odigrao je 700 utakmica i igrao sa nekim od najboljih igrača svih vremena. Osvojio je nevjerovatnih 11 titula prvaka, dva FA Kupa i dvije Lige šampiona tokom svog vremena na Teatru snova.

Dres Manchestera nosio je 20 godina između 1993. i 2013. godine i ispratio je mnoge velike zvijezde. Stoga mu nije bilo nimalo lako odabrati najboljih 11 s kojima je igrao.
Sebe je naravno izostavio, a najboljih 11 odabrao je insistzirajući na sistemu 4-3-3 kako bi mogao "ugajguliti" Beckhama i Giggsa sa Royem Keaneom.

Idealna jedanaestorka Paula Scholesa

Potražite više informacija na temu Premier league:

Peter Schmeichel; Gary Neville, Rio Ferdinand, Jaap Stam, Denis Irwin; David Beckham, Roy Keane, Ryan Giggs; Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Ruud van Nistelrooy.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi