Sudija sklonjen s utakmice Chelsea - Liverpool: Razlog je Jurgen Klopp!
Foto - EPA

Paul Tierney neće biti u VAR sobi

Sudija sklonjen s utakmice Chelsea - Liverpool: Razlog je Jurgen Klopp!

Midhat Šljivak

Sudijska organizacija engleske Premier lige odlučila je skloniti sudiju Paula Tierneya s utakmice Chelseaja i Liverpoola.

Tierney je trebao odraditi utakmicu kao sudija u VAR sobi, ali s obzirom na to da je ranije imao sukob s menadžerom Liverpoola Jurgenom Kloppom, odlučeno je da se Tierney skloni s derbija.

Klopp je nedavno nakon remija na gostovanju s Tottenhamom prišao Tierneyju na terenu i poručio mu je.

"Od svih sudija samo s tobom imam problem", rekao je Klopp ovom sudiji, a zatim je u izjavi za Sky Sport dodao:

"Ne znam zašto ima problem sa mnom. Iskreno nemam pojma. Samo trebamo objektivnog sudiju koji na pravi način vidi situacije na terenu, donosi odluke, a ne prihvata tuđa mišljenja", rekao je menadžer Redsa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Klopp nije bio sretan u tom susretu jer Tierney nije isključio Harryja Kanea nakon žestokog starta nad Andyjem Robertsonom, a zatim je isključio defanzivca Redsa.

Tierneya će na meču Chelsea - Liverpool u VAR sobi zamijeniti Darren England, a Tierney je imenovan za glavnog sudiju meča Leeds- Burnley.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Osvaldo000
Evo danas everton dobi penal za guranje ramenima unutar 16 metara, a bas na toj utakmici totanham liverpool, stoper spursa se zabio kolikobje mogao u jotu bez da je gledao loptu i ovaj parmak nije sudio penal
5 2
Ade1
Sad se vidi kome se namještaju sudije i odluke sad se vidi
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi