Historijski trenutak: Dječaci debitovali za Bayern, jedan je nećak Hasana Salihamidžića
Foto - EPA

Paul Wanner najmlađi prvotimac ikad, Lucas Copado također dobio šansu

Historijski trenutak: Dječaci debitovali za Bayern, jedan je nećak Hasana Salihamidžića

Midhat Šljivak

Bayern je večeras u Minhenu poražen od Borussije Monchengladbach s 2:1 u susretu 18. kola njemačke Bundeslige.

Bavarci su u ovaj duel ušli s brojim problemima. Pola prvog tima nije bilo na raspolaganju treneru Julianu Nagelsmannu koji je nekako skrpio početni sastav.

Zato je klupa Bayerna izgledala nevjerovatno. Tamo su bili mladi fudbaleri, neki od njih još dječaci, a šansu za igru su dobila dvojica.

[twitter]https://twitter.com/bylka613_/status/1479574827635728392[/twitter]

Na terenu se od 75. minute našao nećak Hasana Salihamidžića Lucas Copado (17), no posebnu pažnju privukao je 16-godišnji Paul Wanner, koji je ušao u istoj minuti.

Mladi veznjak je sa 16 godina i 15 dana postao najmlađi fudbaler u historiji koji je zaigrao u zvaničnoj utakmici za Bayern.

Malo je falilo da bude i najmlađi ikad u Bundesligi, ali nadmašio ga je napadač Borussije Youssoufa Moukoko koji je debitovao sa 16 godina i jedan dan.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovo je sigurno dan kojeg će ovi dječaci pamtiti dok su živi i ne može se svako pohvaliti da je kao tinejdžer igrao za prvi tim Bayerna.

Treba istaći da su pored ovog dvojca na terenu bila još dvojica tinejdžera. Jedan je već dobro poznati Jamal Musiala, a drugi je 19-godišnji Malik Tillman.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
jeli to onaj hasan sto slavi bozic
2 8
Maximilian
Copado je sin od Francuska sa kojim je igrao u HSV-u i sa čijim sestrom se oženio Hasan.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi