Golman Manchester Uniteda u 23. godini prekida karijeru

Potvrđeno iz engleskog kluba

Golman Manchester Uniteda u 23. godini prekida karijeru

Samir Mlaćo
Tužna vijest dolazi iz svijeta nogometa.

Naime, Manchester United je potvrdio da mladi golman ovog kluba Paul Woolston završava karijeru u 23. godini.

Engleski mediji prenose da je Woolston imao problema sa kukom, te je odradio i dvije operacije, a svi su se nadali uspješnom povratku na teren.

To se ipak nije desilo. Woolston je branio za drugi tim Manchestera odakle je došao iz Newcastlea.

Nastupao je za mlađe selekcije Engleske, a svi su izrazili žaljenje što sada prekida karijeru.

“Normalan život je važniji od nogometa. On je sjajan golman, sjajan momak, zaista mi je žao. Želim mu sve najbolje“, kazao je prvi golman Uniteda David de Gea.

Svi smo uz tebe Paul, želimo ti sve najbolje“, poručili su iz Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ponosan sam na sve što sam postigao. Bilo je teško pomiriti se sa tim da se moram povući u 23. Godini, ali već sada se osjećam pozitivnije. Mnogi ljudi sanjaju da igraju na ovom nivou, meni je bila čast predstavljati Manchester United“, poruka je mladog golmana.

Wolston ipak neće završiti svoju epizodu u Manchesteru. Klub će mu izaći u susret te će sada početi sa edukovanjem na trenerskom planu. Navodi se da će putovati kroz cijeli svijet sa mladim grupama nogometaša i tako se dodatno edukovati.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi