Arsenal se uključio u borbu za potpis velike zvijezde: Hoće li doživjeti novi krah?

Bit će slobodan na ljeto

Arsenal se uključio u borbu za potpis velike zvijezde: Hoće li doživjeti novi krah?

Eldar Ganibegović

Arsenal je u januaru doživio veliki krah na transfer tržištu.

Londonski klub pokazivao je najviše interesa za dovođenje Dušana Vlahovića iz Firoentine, ali je napadač iz Srbije odbio nekoliko njihovih ponuda i pridružio se  Juventusu.

Engleski "The Mirror" sada tvrdi kako su se Topnici umiješali i u borbu za dovođenje Paula Dybale, koji će po svemu sudeći na ljeto napustiti Juventus i postati slobodan igrač.

Također se smatra da su Manchester United, Liverpool i Chelsea među klubovima Premier lige koji žele potpisati ugovor s 28-godišnjim Argentincem, no za njega će se morati boriti protiv Arsenala jer Mikel Arteta nastoji dovesti ovog ofanzivnog veznjaka.

Dybala i Juventus prvo su se prije Božića dogovorili oko petogodišnjeg ugovora vrijednog 6,7 miliona funti godišnje, no čelnici Juventusa promijenili su određene stavke u ugovoru "pet do dvanaest", pa do potpisa nije došlo.

Sada se čini malo vjerojatnim da će argentinski as produžiti svoj boravak u Torinu, a njegovi predstavnici već traže novi klub za sjajnog ofanzivca.

Velika šestorka Premier lige, kao i Paris Saint-Germain i milanski Inter kontaktirali su agente Paula Dybale u vezi njegovog dovođenja predstojećeg ljeta.

Podsjetimo, Dybala je u Juventus stigao iz Palerma 2015. godine za 41 milion eura, a karijeru je počeo u Institutou u rodnoj Argentini.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S Juventusom je pet puta bio prvak Italije, četiri puta Kup ove zemlje i tri puta Superkup. Do četvrtog je mogao doći u januaru, ali je poražen u finalu od Džekinog Intera.

Za reprezentaciju Argentine nastupio je ukupno 31 put i postigao samo dva gola.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dr.nele
Smješno, čuj borit će se protiv institucija kao što je u ovom trenutku liverfuul i celzooo, neka on vrati djecu sa posudbi raster mu je racq
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi