Portugalac će biti kreator novog Newcastlea: Najbogatiji tim svijeta uskoro dobija novog menadžera
Foto - Instagram

Paulo Fonseca preuzima Svrake

Portugalac će biti kreator novog Newcastlea: Najbogatiji tim svijeta uskoro dobija novog menadžera

M. Šljivak

Newcastle United uskoro bi trebao dobiti novog menadžera.

Nakon što je uručen otkaz Steveu Bruceu rukovodstvo najbogatijeg tima svijeta krenulo je u potragu za njegovom zamjenom, a nazire se ime čovjeka koji će preuzeti Svrake.

Engleski mediji tvrde da bi novi menadžer tima sa St. James Parka trebao postati portugalski stručnjak Paulo Fonseca.

Njemu je ponuđena saradnja vrijedna šest miliona funti po sezoni, a uskoro bi se trebalo znati hoće li ovaj 48-godišnjak preuzeti engleskog velikana.

Fonseca je prethodne dvije godine vodio ekipu Rome, a najbolji posao radio je od 2016. do 2019. godine u ekipi Shakhtar Donetska.

Od poznatih klubova vodio je još Porto i Sporting Bragu, a proteklog ljeta povezivao se sa dolaskom na klupu Tottenhama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Očekuje se da će Newcastle već u zimskom prelaznom roku krenuti po neka velika imena u svijetu fudbala, a naredno ljeto će tek biti vruće za navijače ovog tima.

Fonseca je očigledno taj kojem će pripasti projekat izgradnje novog Newcastlea, a plan bogatih arapskih vlasnika je da ovaj tim osvoji Premier ligu i Ligu prvaka.

Top Komentari

Dinouz
E jesu se usrecili sa fonsekom u pm
6 1
DR.Gazija.
Dobro dosli na NEKADA DOBAR PORTAL..Od sada, pa na dalje i u buduce, otvaramo DNEVNU DOZU NEWCASTLE-A..u toj rubrici donosimo Vam MNOSTVO LAZI I NEPROVJERENIH INFORMACIJA..Neka IGRE POCNU..i da bit ce ispred AR678ALA, ali od 7 mjesta pa DOLE..
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi