Trebao je postati novi selektor Egipta, ali žena je rekla "ne" i tu je bio kraj priče

Portugalski stručnjak neće na selektorsku klupu

Trebao je postati novi selektor Egipta, ali žena je rekla "ne" i tu je bio kraj priče

Eldar Ganibegović

Paulo Sousa je nezaposlen od 10. juna nakon što je dobio otkaz iz Flamenga, pobijedivši samo u 18 od 31 utakmice.

Portugalac ne može postići dogovor s bivšim poslodavcem oko odštete, a slučaj bi mogao biti proslijeđen FIFA-i. Bilo je mnogo naznaka da Sousa neće dugo ostati bez posla i da će se vratiti na klupu kao egipatski selektor, no po tom pitanju je došlo do preokreta.

Trener je službeno rekao čelnicima FS Egipta da njegova supruga ne želi živjeti izvan Europe i da nije pristala preseliti se u Egipat. Osim toga, Sousa je razgovarao s bivšim trenerom Carlosom Queirozom, a on mu je otkrio da mu savez još uvijek nije platio neke od njegovih ugovornih naknada.

Podsjetimo, Sousa je u karijeri bio pomoćnik u reprezentaciji Portugala, a kao selektor vodio je Poljsku od januara 2021. do decembra iste godine na 15 utakmica.

Što se klupskog fudbala tiče, prije Flamenga vodio je Bordeaux, TJ Quanjian, Fiorentinu, Basel, Maccabi Tel Aviv, Videoton, Leicester, Swansea i QPR.

Ima dvije osvojene titule državnog prvaka i to s Baselom u Švicarskoj i Maccabijem u Izraelu. 

Egipta što se tiče, OnSportov Ahmed Shobier rekao je da je Vladimir Petković novi kandidat za egipatsku reprezentaciju, koji je tražio vrijeme da donese odluku do srijede navečer. Sarajlija je od 2014. do 2021. godine vodio reprezentaciju Švicarske, a od jula 2021. do februara2022. bio je zaslužan za rezultate Bordeauxa.

Top Komentari

user1574859714
Radis,donosis milione,radis po kisi,po snijegu,poznat si i dozvolis zeni da ti odredjuje gdje ces raditi, da bi ona brckala dupe po evropi.
2 0
Zoilomas
Egipast se trenutno guai u kriminalu i korupciji,
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi